CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…

Geçtiğimiz yıl akademik yıl açılışı 2,5 ay gecikmeyle 4 Aralık'ta açılmıştı,

CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…

Öğretim üyelerinin akademik yıl açılışına büyük ilgi göstermesi üzerine öğrenciler salondan dışarı çıkartılmıştı…

Ahmet ÜNSAL/Manisa

50 Bin’in üzerinde öğrenci potansiyeline sahip olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Akademik yılı açılışını gerçekleştirdi.Bu yıl geçtiğimiz yıla göre Akademik yılı açılışı zamanla yönüyle tam takvime uygun gerçekleştirilirken öğrencilerin katılımında büyük hassasiyet gösterildiği görüldü.
   Bilindiği üzere 2023-2024 Akademik yıl 2,5 ay gecikme ile 4 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildiği gibi öğretim üyelerinin açılışa gereğinden fazla katılım göstermesi üzerine salona saatler önce alınan öğrenciler salondan çıkartılmış ve öğrencilerde buna tepki göstermişti.
   Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Üniversitenin büyüme hedefleri, projeleri ve Manisa ile entegrasyonu vurgulandı.

VALİ ÖZKAN VE BAŞKAN ZEYREK’İN İLK AKADEMİK YIL AÇILIŞ KATILIMI 
  
Açılış törenine Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, CHP li belediye başkan yardımcıları Yenal Yıldırım, Mesut Doğan, Manisa OSB’deki sanayiciler,ve çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı.
  Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin müzik dinletisi de törene renk kattı.

CBÜ BİNLERCE ÖĞRENCİYE 16 FAKÜLTEDE EĞİTİM VERECEK

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, yaptığı konuşmada üniversitenin akademik başarısı, projeleri ve şehre sunduğu katkılar hakkında bilgiler verdi.
   Kibar, üniversitenin 16 fakülteye ulaştığını belirterek,
   “Bu özel günümüzde davetimize icabet ettiğiniz, bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Üniversitemizin tanıtım videosunu gördük.Geldiğimiz günde 15 fakültemiz vardı. 1 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararnameyle Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakülte'mizi üniversitemiz bünyesine dahil edilmesiyle birlikte 16 tane fakültemiz oldu” dedi.

“TÜRKİYE’YE NİTELİKLİ MEZUNLAR KAZANDIRIYORUZ”

Sanayiyle entegre olan meslek yüksekokullarının ve Tütün Eksperliği Yüksekokulu’nun, Türkiye’ye nitelikli mezunlar kazandırmaya devam ettiğini vurgulayan Kibar, sözlerine şöyle devam etti:
“Manisa, sanayi konusunda oldukça gelişmiş bir şehir. Gelişmiş olan birçok özelliğinin yanında bu konuda özellikle bölgeye istihdam noktasında katkı sağlamak üzere meslek yüksekokuluna sahibiz. Manisa'nın hemen hemen her ilçesinde, iki ilçesi hariç Manisa'nın her ilçesinde toplam 15 tane meslek yüksekokulumuz ile özellikle sanayide ara eleman olarak ifade edilen ancak bizlerin aranan eleman olarak ifade ettiğimiz nitelikli mezunlar vermeye devam ediyoruz. Söz konusu meslek yüksekokullarımız ile onun yanında dünyada tek olan mühendis unvanıyla öğrenci mezun eden Tütün Eksperliği Yüksekokulumuz ve öğrencilerimizin özellikle yabancı dil eğitimlerine katkı sağlayan Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu’muz kılınmakta. Biz eğitim enstitümüzde, sosyal ve sağlık bilimleri alanında lisansüstü öğrenciler yetiştiren en önemli birimlerimizden bir tanesi.”

“MANİSA CBÜ BİZLERİ TERCİH EDEN GENÇLERİMİZE HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK FIRSATLAR SUNUYOR”

Öğrencilere akademik ve sosyal alanlarda birçok fırsat sunan kulüp ve topluluklardan bahseden Rektör Rana Kibar, 
   “66 tane öğrenci kulübümüz, 49 tane öğrenci topluluğumuzla öğrencilerimiz birçok akademik ve sosyal faaliyetler içerisinde bünyesinde bulunmaktadır. 32 uygulama ve araştırma merkezimiz 14 tane de koordinatörlüğümüzle üniversitemiz adına Manisa'da hizmet etmeye gayret ediyoruz. Biliyorsunuz üniversitelerin en önemli görevleri bilim temelli bilgi öğretmek. Bilim temelli insan yetiştirmek ülkemiz ve insanlığa faydalı üniversitelerin görevlerindendir. Dolayısıyla bir de Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak bilgiyi toplumla birlikte üreten istihdam odaklı yeni mesleklere uygun bir üniversiteyiz. Manisa CBÜ, bizleri tercih eden gençlerimize hedeflerini gerçekleştirecek fırsatlar sunuyor” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK HER ÖĞRENCİMİZİN YANINDAYIZ BUNUN BÖYLE BİLİNMESİNİ İSTİYORUM”

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerin daima yanında olmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Zeyrek, 
   “Bu güzel şehrin bir parçası olan üniversitemiz, bilgi ve bilimin ışığında yetişen gençlerimizle geleceğe umutla bakmamıza vesile oluyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitimi en önemli önceliklerimizden biri kabul ediyoruz. Bilim ve çağdaş eğitimle aydınlanmış bir nesil yetiştirmek, ülkemizi daha güçlü, daha özgür bir geleceğe taşımak demektir. Eğitim, sadece bilgi edinme değil, aynı zamanda bireylerin özgürce düşünme, sorgulama ve üretme yeteneklerini geliştirme sürecidir.Büyükşehir belediyesi olarak her öğrencimizin yanındayız bunun böyle bilinmesini istiyorum. Bu anlayışla Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin yanında olmaya, onların eğitim hayatlarına katkı sağlamaya özen gösteriyoruz” dedi.
  “Günaydın Çorbası” ve “Kent Lokantası” gibi projelerle gençlerin sağlıklı ve uygun fiyatlı beslenmesine katkı sağladıklarını belirten Zeyrek, “Gençlerimizin sabahları sıcak bir çorbayla güne başlamasını sağlayan “Günaydın Çorbası” projemiz ile öğrencilerin hem sağlığını hem de bütçesini düşünerek yanlarında oluyoruz. Geçtiğimiz hafta Şehzadeler ilçemizde açtığımız ve kısa süre içinde tüm ilimize yayacağımız Kent Lokantası hizmetimizle başta öğrencilerimiz olmak üzere, dezavantajlı yurttaşlarımızın sağlıklı ve uygun fiyatlı yemeklere erişmelerini hedefledik. Ayrıca, Ayşe Hafsa Sultan ve Hüma Hatun yurtlarından kampüse ücretsiz ring hizmetimizle ulaşım kolaylığı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Ayrıca, köylere ve kent merkezine ücretsiz internet hizmetiyle öğrencilerin eğitimlerine destek olduklarını ifade eden Zeyrek, şöyle konuştu:
“Manisa’nın 400 köyü yıllardır internetsiz kaldı. Bu yıl, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak köylerimize ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. Bunun iki temel nedeni var: Birincisi, kırsaldaki sosyal hayatı canlandırmak. İkincisi ve daha önemlisi, oradaki evlatlarımızın dershaneye gitme imkanı olmuyor. Bu nedenle online dershane hizmetimizi başlattık. Köylerimizdeki gençlerimiz de hak ettiği eğitime erişebilsin ve ücretsiz internetle dershane hizmetimizden yararlansın istedik. Yakın sürede, kent içerisinde de ücretsiz internet hizmetimizi yaygınlaştırarak gençlerimizin bilgiye erişimini daha da kolaylaştıracağız. Bunların yanında, yakın zamanda hayata geçireceğimiz çamaşır kafelerimiz ve kent kütüphanelerimizle de gençlerimizin sosyal ve akademik hayatına katkı sunmaya devam edeceğiz.”
  
"GENÇLERİN MANİSA'DA KALMASINI TEŞVİK EDECEK PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Gençlerin Manisa'da kalmasını teşvik edecek sosyal ve kültürel projeler üzerinde çalıştıklarını da ekleyen Zeyrek, şu ifadeleri kullandı:
  “Ayrıca, gençlerimizin Manisa’da kalmasını, burada her türlü ihtiyacını karşılamasını sağlayacak projeler üzerinde çalışıyoruz. Kültürle sanatla sporla sosyal yaşam alanlarıyla gençlerimizin vakit geçirmekten mutlu olduğu bir şehir inşa ediyoruz.”


“EĞİTİM ÜLKEMİZDEKİ TÜM SEKTÖRLERİN LOKOMATİFİ VE ÖNCÜSÜDÜR”

Eğitimin toplumun her alanına katkı sunan bir kamu hizmeti olduğunu söyleyen Manisa Valisi Vahdettin Özkan,
   “Eğitim gerçekten bütün sektörlerin, bütün insanların rehberliğini yapan çok yönlü, çok aktörlü bir alandan bahsediyoruz. Bunu da elbette ki akademisyenlerimiz, öğretmenlerimiz yapıyor. Bütün sektörlere ruh veren, hedef veren, anlam veren yönetme kabiliyeti olan bu eğitim kamu hizmeti, insanlık tarihi boyunca var olmuştur. İlk insandan günümüze bu eğitim faaliyetini hem  varoluşla beraber sürekli nasıl iyileştiririz, nasıl geliştiririz sorusu insanların önünde en önemli konu olmuştur, sorun olmuştur. İyileştirme açık alan olmuştur. Eğitim kamu hizmeti çok evrensel bir hizmettir. Bütün insanlığı ilgilendiriyor. Devletimiz, hükümetimiz insanlarımızın hissiyatına tercüman olarak bu eğitim kamu hizmetini etkinleştirmek, yaygınlaştırmak için önemli bir çaba içinde tabiatı gerekmektedir”    
   Üniversitelerin uluslararası alanda rekabet gücüne dikkat çeken Özkan,
“Bütün insanlık için, uluslararası anlamda biz neredeyiz? Bu soruda önümüzde. Özellikle üniversitelerin bir şekilde uluslararasılaşma olarak ifadelendirilen ekosistemi içinde bizim hattımız nedir? Bilimsel olarak ürettiğimiz teknolojik olarak üretim üretimimizdedir. Dünya'ya katkımız nedir? Bütün bu sorularda kendinize sorduğunuz zaman çok daha hedefi gerçekleştirebiliriz. Çok daha hedefler netleştirir. Çok daha tartışmasız bir düzlemde bir icra faaliyeti içinde girmiş olacağız. Türkiye üniversitelerimizdeki kaliteli yenilikçi eğitimlerle yoluna devam edecektir.Bu gençlerimize güvenimiz tamdır”
   Konuşmaların ardından Vali Özkan ve protokol üyelerince eğitime katkı sağlayanlara ödülleri verildi…

CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…
CBÜ Akademik yıl açılışında bu kez doğru zamanlama…