Dul ve Yetim Aylığı Ne Kadar?

TÜİK aralık ayı enflasyon verilerini açıklanmasının ardından, emekli ve memur maaş zamlarında belirleyici olan 6 aylık enflasyon farkı belli olurken, bu kapsamda emekli maaş zammı baz alınarak hesaplanan dul ve yetim aylığının ne kadar olduğu merak konusu oldu. Dul ve yetim aylığı, bilindiği gibi vefat eden sigortalının eşine çocuk olmaması durumunda P oranında yatırılmaktadır.

Dul ve Yetim Aylığı Ne Kadar?

Emekli ve memur maaş zamlarının belirlenmesinin ardından, gözler dul ve yetim aylığına çevrildi. Emekli ve memur maaş zammı oranlarının birlikte, evde bakım desteği, 65 yaş aylığı, engelli maaşı gibi ödemeler memur ve emekli zamlarının ardından yeniden belirlenecek.
ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU
Dul ve yetim aylıkları emekli zammına göre değişiyor. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık yüze 2,93 artış gösterirken, yıllıkta ise yüzde 64.77 oldu.
Memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam, SSK, Bağ-kur ve tarım emeklilerine ise yüzde 37,57 oranında zam yapılacak. Buna göre en düşük memur maaşı 32.960 lira oldu.
En düşük yüzde 50 oranında hisse alan dul maaşı 3.750 lira oldu. Çocuğu olmayanlar için bu miktar yüzde 75 olurken 5.625 liraya yükseldi. Yetim aylığı alanların maaşı en düşük 1875 lira.