Emeklilere Uyarı

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon hareketliliği ile birlikte dolandırıcılar da sanal ortamlarda devriye gezmeye başladı. İşte detaylar..

Emeklilere Uyarı

Banka promosyonu arttırdı’ ve ‘maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerle telefona gönderilen linkler üzerinden emekliler dolandırılıyor.

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon hareketliliği ile birlikte dolandırıcılar da sanal ortamlarda devriye gezmeye başladı. ‘Banka promosyonu arttırdı’ ve ‘maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerle telefona gönderilen linkler üzerinden emekliler dolandırılıyor. Dolandırıcıların sanal ortamda sayısının arttığına dikkat çeken uzmanlar, tedbirli olunması noktasında uyarıyor.

HESAP BİLGİLERİNİZİ İSTİYORLAR

emeklilerin hesap bilgilerini doldurmasını istiyor.

Öncelikle dolandırıcılar hazırladıkları ‘Banka promosyonu arttırdı' ve 'maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerin bulunduğu linkleri emeklilerin telefonuna SMS veya sosyal medya üzerinden göndererek kendilerine banka görevlisi izlenimi veriyor. Güven ortamını sağlayan dolandırıcılar telefonlara gönderilen link içeriğinde bulunan sahte internet sitesi üzerinden emeklilerin hesap bilgilerini doldurmasını istiyor. Yapılan kısa işlemin ardından ele geçirilen hesap içerisindeki bütün paralar dolandırıcılar tarafından farklı bir hesaba aktarılıyor.Dolayısıyla kart bilgilerinin paylaşılmaması konusunda emeklilerin dikkatli olması gerekiyor.