Emekliye Zam Sinyali

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliye bayramlarda verilen ikramiyelerle ilgili açıklamalarda bulunurken zam sinyali verdi.

Emekliye Zam Sinyali

Bakan Işıkhan, milyonlarca emekliye bayramlarda verilen ikramiyelerle ilgili açıklamalarda bulunurken zam sinyali verdi. "Emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırılması talebi var" ifadelerini kullanan Işıkhan, "Bu adımı atmaya hazırız" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye verilebilecek bayram ikramiyesiyle ilgili açıklamalarda bulunurken konuya dair yeşil ışık yaktı.
Işıkhan, konuyla ilgili olarak, "Emeklilerimize bir seferlik beş bin lira destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerekli değerlendirmeleri yaparak, gerekli çalışmaları yaparız ve adımları atarız. Emeklilerin talebi var, bu adımı atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

‘2 BİN LİRAYLA BAŞLADIK’


Bakan Işıkhan, katıldığı bir televizyon kanalında canlı yayınında soruları yanıtlayarak ikramiye ödenmesine 2 bin lira ile başladıklarını belirtirken, "Emekliler bizim için çok değerli. Enflasyona karşı vatandaşlarımızı ezdirmeme konusu emeklilerimiz için de geçerli. Bayram ikramiyesi de AK Parti döneminde gerçekleşti. Bunu 2018 yılında hayata geçirdik. 2 bin TL ile başladık daha sonra 2.200 TL'ye ardından da 4 bin TL'ye yükselttik. Bu kapsamda emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını öncelendiriyoruz" dedi.


Işıkhan, açıklamalarına devam ederek şu ifadeleri kullandı: EYT kapsamındaki düzenlemeden faydalanan kişi sayısı yaklaşık 2 milyon. 950 bin EYT emeklisi vatandaş tekrar çalışma hayatına döndü. EYT'de süreç devam ediyor. 2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 olacağını tahmin ediyoruz.