Öğrencilere Müjde!

Son günlerde 3 aylık yaz tatilinin 4 aya çıkacağı konuşuluyor. Peki, gerçekten öğrencilere yaz tatili 4 ay mı oluyor? İşte o sorunun yanıtı…

Öğrencilere Müjde!

Bu yıl yaz tatili Kurban Bayramı’yla kesişti. Yani Kurban Bayramı’ndan bir önceki Cuma günü yaz tatilinin başlangıcı olacak. Yeni eğitim-öğretim yılında da yeni müfredatın uygulanması netleşti.

Eylül ayının ikinci haftasında okullar açılacak ancak burada önemli bir detay var. Bilindiği gibi yakın zamanda müfredat askıya alınmıştı. Yeni müfredatın da yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacağı netleşti. Bu durum ise yaz tatili süresine kesin olarak etki edecek. Çünkü müfredatın direkt olarak öğrencilere sunulması yerine oryantasyon sürecinin başlatılmasından bahsediliyor.

YAZ TATİLİ 4 AY MI OLACAK?

Yeni müfredata uyum sağlanması için oryantasyon sürecinin başlatılması daha çok öğretmenleri kapsayacak. Bu durumda oryantasyonun Ekim ayının ilk haftasına kadar uzaması söz konusu olabilir. Öyle ki öğretmenlerin yeni müfredata alışmaları ve hazırlanmaları için ilave bir sürenin verilebileceği söyleniyor. Bu durumda okulların açılması da Ekim ayının ilk haftasına kadar ertelenebilir.

Elbette bunlar şimdilik kulis dedikodularından ibaret. Yani eğer öğretmenlere oryantasyon uygulayalım diye bir karar alınırsa okulların açılması da Ekim ayının ilk haftasına ertelenebilir. Tabi ki şunu yanlış anlamamak gerekiyor.

Böyle bir durumda öğretmenlere ek tatil olmayacak. Tatilin uzaması yalnızca öğrenciler için söz konusu. Fakat bu konuda kesin bir açıklama da yapılmadı. Bazı kaynaklar bu bilginin doğruluğunu savunurken, bazı kaynaklar da söylentiden ibaret olduğunu vurguluyor. Bu karmaşa ortamında ise MEB’in kısa sürede resmi bir açıklama yapması bekleniyor.