'ŞEHRİ İMAR EDERKEN GELECEK NESİLLERİ İHYA ETMEK GEREKİR'

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre Gençlik Kolları'nın düzenlediği 'Bizim Semtin Gençleri' programında gençlerle biraraya geldi. Bir şehrin vizyonunda gençlerin de olması gerektiğini dile getiren Çerçi, 'Gelecek nesillerimize yapılacak hizmet bizim için kutsaldır' dedi.

'ŞEHRİ İMAR EDERKEN GELECEK NESİLLERİ İHYA ETMEK GEREKİR'

AK Parti Yunusemre Gençlik Kolları tarafından Yunusemre Kültür Park'ındaki İrfan Meclisi'nde düzenlediği 'Bizim Semtin Gençleri' programı çerçevesinde partili gençler biraraya geldi. Düzenlenen programa AK Parti Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili  Bahadır Yenişehirlioğlu, Yunusemre Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Kovancıoğlu yer aldı. 
"ŞEHRİ İMAR EDERKEN GELECEK NESİLLERİ İHYA ETMEK GEREKİR"
AK Parti gençlik tarafından gerçekleştirilen programda ilk sözü alan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, 10 yıllık görev süresi boyunca belediyenin rutin işlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında gençlere yönelik önemli faaliyetlere imza attıklarını belirtti. Amaçlarının geleceğe yön verecek vatanını, bayrağını seven, geçmişini çok iyi bilen nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Dr. Mehmet Çerçi, “Geçen 10 yıllık süreç içerisinde bir taraftan belediyenin rutin işlerini hallerden, bir taraftan ise gönülleri fethetmeye gayret gösterdik. Şunu unutmayalım ki bir şehrin vizyonunda mutlaka gençlerin de olması gerekir. Şehri imar ederken gelecek nesillerimizi de ihya etmemiz lazım. Çünkü ihya edemediğiniz bir nesil gelecekte o şehri perişan eder. Yüzlerce yapı inşa edebilirsiniz. Ama gençlere hitap etmedikten ve o nesli ihya edemedikten sonra bir anlamı kalmaz. Yunusemre Belediyesi olarak biz gelecek nesillerimize hitap edecek projeler hayata geçirdik. Gençlerimizi bir nesne olmaktan çıkarıp kentimizde bir özne haline getirdik. Bundan sonraki projelerimizde gençlerimizi hep özne olarak görmeye devam edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada vizyonumuzda hep gençlerimizi olacak. Geçmişin mimarisini yansıtmamızdaki en büyük nedenimiz gelecek nesillerimizin geçmişiyle özdeşleşmesini ve unutmamasını sağlamak. Bu şekilde gençlerimizin geçmişine sahip çıkacağına inanıyorum. Vatanını, bayrağını, milletini seven ve geçmişine sahip çıkan gençlerimizi yetiştirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Gelecek nesillere yapılacak hizmet bizim için kutsaldır" diye konuştu.  
"TAKLİTÇİ BİR ZİHNİYETLE ÖZGÜN DÜŞÜNCELER ORTAYA KOYAMAYIZ"
AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ise yaptığı konuşmada AK Partili gençlere geçmişine sahip çıkması çağrısında bulunarak şu ifadelere yer verdi: "Şu unutmamamız gerekir ki Batı’nın aydınlanmasında bizim geçmişimizin izleri vardır. Yıllarca bize taklitçi bir zihniyet sunmaya çalıştılar. Taklitçi bir zihniyet ile özgün düşünceler ortaya koyamazsınız. Bu nedenle gençlerimizin geçmişinden örnek alarak taklitçi zihniyetten uzak durmasını istiyoruz. Kendi kültürümüz ve mirasımızı kavramalarını istiyoruz. Bunun içinde önce gençlerimizin kendilerine güvenmeleri ve özgüven sahibi olmaları gerekir. Şuanda günümüzde özgüveni olmayan gençler yetiştirilmeye çalışılıyor. Bunun karşısında duracak yine gençlerimizdir. Gençlerimize tavsiyemiz, kendi özgüvenlerini sağlayarak taklitçilikten uzak durmalarıdır. Geçmişine sahip çıkarak, geçmişinden aldığı örneklerle geleceğimizi modernize bir şekilde inşa etmeleridir."
GENÇLERİN SORULARINI YANITLADILAR 
AK Partili gençlerle buluşmada söz alan AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert ise, gençlere umutlu olma çağrısında bulunarak, "Gençlerimizin umutlarını kaybetmeyerek, geleceklerine umutla bakmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye son 20 yılda yapılanların gençlerimize umut olacağına inanıyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından Yenişehirlioğlu ve Çerçi, gençlerin kendilerine yönetilen soruları cevapladı. Program, gençlerle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.