YENİŞEHİRLİOĞLU'NDAN BİR MÜJDE DE TURGUTLU'YA

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu Alaşehir'e açıkladığı müjdenin ardından Turgutlu içinde yeni bir müjdeyi daha duyurdu.

YENİŞEHİRLİOĞLU'NDAN BİR MÜJDE DE TURGUTLU'YA

TURGUTLU’YA 32 DERSLİKLİ OKUL”

Mesajında Turgutlu’muza hayırlı olsun diyen Yenişehirlioğlu: “Yoğun çalışma ve gayretlerimiz sonucu yıllardır çözüm bekleyen bir kamulaştırma işleminde daha sona gelindi. Turgutlu İlçemizin Mustafa Kemal Mahallesi 1307 Ada 1 parselinde kayıtlı; imar planında İlköğretim Alanı olarak ayrılan 5027 metrekare taşınmaza okul inşa edilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gerekli ödenek tahsis edildi. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının akabinde söz konusu bölgeye 32 derslikli bir ortaokul yapımı planlanmaktadır” dedi.

“TURGUTLU’YA 10 YILDA 274 DERSLİK”

Bölgede ortaokul bulunmaması sebebiyle yatırımın önemine dikkat çeken Yenişehirlioğlu: “Bölgede ortaokul bulunmamaktaydı. Yedi Eylül ve Yıldırım Mahallelerimizde bulunan ortaokulların tam gün eğitime geçebilmesi, ideal sınıf mevcuduna ulaşabilmesi için elzem olan eğitim kurumumuzun yapılmasının önündeki en büyük engeli de böylece aşmış olduk. Eğitim yatırımları kapsamında, Turgutlu İlçemize son 10 yıl içerisinde 274 derslikli toplam 17 okul, 200 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon, 1 spor salonu, 1 atölye ve 1 yemekhane yapılmıştır” dedi.

“OKULLARIMIZI DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİYORUZ”

Okulların aynı zamanda depreme karşı güçlendirilme sürecinin başladığını vurgulayan Yenişehirlioğlu: “Yine okullarımızın depreme karşı güçlendirilmesi kapsamında ise, güçlendirme projeleri tamamlanan İhsan Erturgut Ortaokulu için Bakanlığımızca gerekli onaylar ve ihtiyaç olan ödenek gönderilmiş olup ihale süreci başlatılmıştır. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza, memleketimizin her köşesinde kaliteli bir eğitim ve öğretim hizmeti sunuyor; başarıya ulaşacakları yolu hassasiyetle inşâ ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

YENİŞEHİRLİOĞLU'NDAN BİR MÜJDE DE TURGUTLU'YA