Yunusemre Belediyesi Cumhur İttifakı Adayı Dr. Mehmet Çerçi Projelerini Anlattı

Türkiye Pazar günü sandığa gidiyor Başkan adayları sahada çalışmalarını sürdürüyor. Yunusemre Belediyesi Cumhur İttifakı Adayı Dr. Mehmet Çerçi, bir televizyon kanalında gelişmeleri değerlendirdi. 

Yunusemre Belediyesi Cumhur İttifakı Adayı Dr. Mehmet Çerçi Projelerini Anlattı

Yunusemre Belediyesi Cumhur İttifakı Adayı Dr. Mehmet Çerçi, seçim çalışmalarını dur durak bilmeden sürdürüyor. Projeleriyle takdir toplayan çerçi bir televizyon kanalında gelişmeleri aktardı. Faaliyete geçirdiği projeleri ve geçirecek olduğu projeleri anlattı.
Hayvan Barınağı Projesi
Hayvan barınağı projesiyle ilgili son gelişmelerini aktaran Dr. Mehmet Çerçi “Geçtiğimiz 10 yılda birçok projemizi hayata geçirdik. Şuanda önemli gördüğümüz projelerin başında hayvan barınağı geliyor. 117 dönümlük Ege Bölgesinin en büyük Türkiye’nin ise sayılı projelerinden bir tanesi 3-4 ay içerisinde hizmete alıyoruz.” 
Sosyal konut projesi!
Sosyal konut projesinin kapsamını anlatan Başkan adayı Çerçi “Bir başka önemli projemiz gürle bölgesinde 9 Bin 700 konutluk sosyal konut projemiz var. Bunların en az 4 Bini civarında konutu biz emeklilerimize dar gelirlilerimize 15 yıl belki de 20 yıl taksitle çok uygun fiyatlarla başta emeklilerimize vermeyi planlıyoruz. Önümüzde ki aylarda da bu projemize de başlayacağız.” Diye konuştu.
İşyeri Projesi
Başkan Çerçi “ Yine aynı bölgede Küçük orta ölçekli sanayi işletmelerine yönelik yapacağımız Bin’e yakan işyeri projemiz var.” Diyerek  “Emeklilerimize, dar gelirlilerimize gençlerimize ve esnaflarımıza yapacağımız çok ciddi projeleri inşallah bu sene içerisinde başlamayı hedefliyoruz. “ ifadelerini kullandı
Yunusemre ’nin Projeci bir belediye olduğuna dikkat Çeken Çerçi, “Büyük Saruhan bey camii hizmete girdi belediye hizmet binamız Türkiye’nin en önemli meydanlarından bir tanesi orta parkı, kafeteryası yunus parkları, gençlik merkezi, nikah salonu ve müzesiyle beraber kompleks bir yapı haline geldi.” İfadelerine yer verdi.
Saat Kulesi İnşaat Çalışmalarında Son Durum
Saat kulesi inşaat çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen çerçi bu yıl içerisinde hepsinin tamamlanacağını vurguladı
Emeklilere Yüzde 20 indirim
Emekliler yönelik projelerinin olduğunu belirten çerçi “ Sosyal tesislerimiz, Yunus Parklarımız var, buralarda emeklilerimiz çok uygun fiyatlara yemeklerini, çaylarını içiyorlar, vakit geçiriyorlar. Orada da indirimlerimizi artırıyoruz. “ dedi Mevcut yunus park sayısının 4’den 8 ile 9 arasında hedef belirlediklerine dikkat çeken Çerçi “ Binlerce insan buralardan faydalanıyor komşu illerden de gelenler var. Bunların sayısını da artıracağız”  İfadelerini kullandı. 
TOKİ Konut Projesi
Yunusemre ‘nin hızlı gelişen bir kent olduğunu aktaran Başkan adayı Çerçi “ Her sene göç alıyoruz. 270 bin üzerinde bir nüfusumuz var bir taraftan TOKİ ile çalışıyoruz, konut projesi bir yandan, Bir taraftan Yunusemre belediyesi olarak biz yapıyoruz. 4 mahallemizde kentsel dönüşüm projelerini hazırladık. Yaklaşık 8 bin civarında konut projesi zaten projelendirilmişti. Bu süreç zor bir süreç mahkeme süreçleri yaşadık bazı vatandaşların ikna edilmesi zor oldu, onlarla ilgili de çalışmalarımızı son noktaya getirdik. Bu yıl inşallah çok büyük süratle kentsel dönüşümüze başlayacağız.” Dedi.